Enter Business Helsinki - KASVA! Special Edition pe 12.10.2018

Ideasta yritykseksi! - Workshop sinulle joka haluat tietää lisää keksinnöistä ja niiden kaupallistamisesta


Nyt on tarjolla huikea workshop keksintöihin liittyen. Tätä näkökulmaa et yleensä pääse kuulemaan. Aiheen huippuammattilaiset johdattavat sinut keksintöihin ja niiden kaupallistamiseen. Osallistuminen ei vaadi valmista ideaa, kiinnostus riittää!

Keskuspuiston nuorkauppakamari ja Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö (SKTS) järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa Startupin perustamiseen ja keksintöjen kiteyttämiseen liittyvän workshopin perjantaina 12.10.2018 klo 12-17. Workshopin hinta on 35 € ja se järjestetään Clarion-hotellilla.

Workshop aloitetaan alustuksilla, josta edetään käytännön harjoituksiin. Workshop on rakennettu learn by doing- periaatteella. Workshop jakautuu kolmeen vaiheeseen 1) idean kiteyttämiseen, 2) todentamiseen ja 3) kaupallistamiseen. Tilaisuuden tavoitteena on antaa yleiskatsaus keksintöalaan ja Startuppeihin liittyviin lainalaisuuksiin.


Sisältö jakautuu kolmeen aihealueeseen:

1) Idean kiteyttämisvaiheessa on olennaista ratkaista, mikä on oikea tie edetä ja miten ideasta tai keksinnöstä saadaan tehtyä tuote tai palvelu. Olennaista on kyseenalaistaa, onko idea kaupallisesti kannattava.

2) Todentamisvaiheessa ideasta tehdään prototyyppi tai versio, jonka toimivuus voidaan todentaa. Olennaisia kysymyksiä ovat: kuinka edetään, kuinka rakennetaan toimiva tuote/palvelu ja kuinka saadaan rahoitusta. Tärkeää on myös miettiä, minkälainen tiimi kannattaa kasata edistämään yritystä.

3) Kaupallistamisvaiheessa tuote/palvelu on valmis myyntiin. Miten myynti aloitetaan, millä kulmalla kannattaa tulla ulos? Missä vaiheessa markkinointi kannattaa aloittaa? Miten rahoitus, kumppanit, valmistaminen ja mahdollinen jakelu?

Sinulla ei tarvitse olla valmista ideaa tullaksesi workshopiin. SKTS:n tavoitteena on, että workshopin jäljiltä Suomeen syntyy aikojen saatossa uusia yrityksiä. Workshop inspiroi osallistujia hyödyntämään omaa potentiaaliaan.

Tapahtumaan mahtuu noin 35 nuorkauppakamarilaista. Pystyäksemme sparraamaan henkilökohtaisesti, on osallistujien määrä rajattu.

Workshop koostuu neljästä lyhyestä puheenvuorosta, joiden jälkeen pidetään worksop käytännön startupeista.

  • Matti Matikainen toimii Suomalaisten Keksijöien Tukisäätiön varapuheenjohtajana. Matti tiivistää, mitkä tekijät vaikuttavat siihen, syntyykö ideoista yrityksiä. Mitä yhteistä on onnistuneilla start-upeilla?
  • Nina Borger toimii miehensä kanssa yrittäjänä ja keksijänä. Niina kertoo oman tarinansa keksinnön eteenpäin viemisestä ideointivaiheesta yritykseksi
  • Antti Lehto toimii sijoitusenkelinä, moniyrittäjänä ja usean yrityksen hallituksen jäsenenä.Antti tiivistää, mitä keksinnön eteenpäin vieminen yritykseksi tarkoittaa käytännössä.
  • NewCo Helsinki on suomen suurin startup-palveluita tarjoava verkosto. Tommo Koivusalo on toiminutuseassa start-upissa ja työskentelee NewCo Helsingin start-up osaston
  • vetäjänä. Tommo tiivistää ammattitaitonsakeksintöjen ja start-upien eteenpäin viemisestä.