KASVA!-vaalikokoukseen matkustaminen pk-seudulla

KASVA! kansallinen vaalikokous 2018 järjestetään hyvien liikenneyhteyksien varrella Clarion–hotellissa. Tässä tarkempia ohjeita, miten voit tulla kokoukseen julkisilla ja omilla autollasi.

Miten pääsen Clarionille Helsingin päärautatieasemalta?

Pääset Rautatieasemalta kätevästi Clarionille raitiovaunuilla 7 ja 9. Linjan 9 pääpysäkki on Jätkäsaari ja jäät pois Länsilinkki –nimisellä pysäkillä. Tästä kävelet Clarionille n. 700 metriä. Linjan 7 päätepysäkki on Länsiterminaali ja jäät pois myös tällöin Länsilinkin asemalla. Huomaa, että lippujen myynti raitiovaunuissa loppui 1.2.2018, joten et voit ostaa niissä lippua kuskilta. Sinulla tulee olla voimassa oleva lippu astuessasi raitiovaunuun. Julkisilla mennessäsi voit käyttää www.reittiopas.fi antamaan ohjeita.

Miten pääsen Clarionille Helsinki-Vantaalta?

Helsinki-Vantaalta suosittelemme junan ottamista Helsingin rautatieasemalle ja siitä raitiovaunulla Clarionille tuloa tai taksia.

Miten ostan paikallisliikenteen lipun?

Voit ostaa HSL:n kertalipun useilla eri tavoilla.

Satunnaisesti HSL:n alueella matkaavalle suosittelemme HSL:n sovellusta tai tekstiviestilippua. Voit ladata kännykällesi HSL-sovelluksen, jonka kautta voit hankkia tarvitsemasi lipun. HSL-sovellus on saatavissa AppStoresta sekä GooglePlaysta. Mobiililippu on halvempi kuin muilla tavoilla hankittu lippu ja voit hankkia mobiilista sekä sisäisen että seutulipun.

Tekstiviestilipun saat lähettämällä tekstin A1 numeroon 16355, saat lipun paluuviestinä. Hinta
veloitetaan puhelinlaskulla. Tekstarilippu kelpaa Helsingin alueella metrossa, raitiovaunuissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla, mutta vain tietyillä bussilinjoilla. Et voi ostaa tekstarilipulla seutulippua, joten jos tulet Clarionille Vantaalta tai Espoolta. Suosittelemme HSL-sovellusta.

Bussissa voit ostaa lipun suoraan kuskilta käteisellä. Huomaa, että lippujen myynti raitiovaunuissa loppui 1.2.3018, joten et voit ostaa niissä lippua kuskilta. Sinulla tulee olla voimassa oleva lippu astuessasi raitiovaunuun.

Kampissa ja Rautatieasemalla on HSL:n lipunmyyntiautomaatteja, joista voit hankkia liput.
Rautatieasemalla on myös HSL:n palvelupiste, josta voit hankkia matkakortin tai vuorokausilippuja.

Kenelle ja miten esitän lipun?

Sinun ei tarvitse raitiovaunuun tai junaan noustessasi esittää tekstari- tai sovelluslippua,
mutta sinun tulee olla valmis esittämään ne lipuntarkastajalle milloin vain matkan aikana. Bussiin asteessasi esitä voimassaoleva lippusi kuskille. Jos käytät matkakorttia, osta matkasi bussien etuosassa olevasta matkakortinlukijasta.

Minkä lipun tarvitsen?

Lippua hankkiessasi sinun tulee tietää, tarvitsetko vain Helsingin sisäisen lipun vai seutulipun, joka kattaa myös Espoon ja Vantaan. Helsinki-Vantaalta Helsinkiin tullessasi tarvitset seutulipun, Helsingin sisällä liikkuessasi esim. Rautatieasemalta Clarionille, vain sisäisen lipun. Jos ostat seutulipun Helsinki-Vantaalla, voit liikkua samalla lipulla myös Helsingin sisällä sen voimassaolon ajan.

Eikö ne Helsingin lippujutut uudistu nyt?

HSL:n uudistus astuu voimaan arvioidusti vasta vuoden 2019 alusta, joten se ei vaikuta Kasva!-kokouksen osallistujien matkustamiseen.

Mihin voin pysäköidä autoni?

Clarionilla on pysäköintihalli n. 450 metrin kävelymatkan päässä hotellilta. Ennen pysäköimistä tarvitset PIN-koodin. Sisäänajoon tarvittava PIN-koodi ja ajo-ohjeet tiedotetaan tulijoille lähetettävissä infoviesteissä. Ulosajoa varten tarvitset eri PIN-koodin, jonka saat pysäköintimaksun maksamalla Clarionin vastaanotosta. Pysäköintipaikkoja on rajoitettu määrä. Vuorokauden pysäköinti maksaa 27 euroa.

Jos lähdet liikkeelle Helsinki–Vantaalta:

1. Pääset Helsinkiin helpoiten junalla.

2. Osta seutulippu esim. HSL:n lippuautomaatista tai HSL-sovelluksella. Muista, ettet enää voi ostaa lippu lähiliikenteessä konduktööriltä, joten hanki lippu ennen junaan astumista, ellei sinulla ole käytössäsi HSL:n matkakorttia.

3. Mene junalla Helsingin rautatieasemalle, josta voit ostamallasi seutulipulla jatkaa Clarionille raitiovaunulla.

Jos lähdet liikkeelle Helsingin rautatieasemalla:

1. Osta Helsingin sisäinen lippu joko tekstiviestillä, HSL-sovelluksella tai lippuautomaatista ennen astumista raitiovaunuun.

2. Nouse Rautatieaseman edessä olevasta pysäkiltä raitiovaunu 7 (Länsiterminaali ) tai 9
(Jätkäsaari) ja jää pois Länsilinkki –pysäkillä

3. Kävele Clarionille n. 700 metriä.